Buur maakt Natuur als trekker Natuurboerderij

In het Doetinchemse Natuurpark Overstegen staat van ouds her een boerderijtje. Deze was tot vorig jaar bewoond door de voormalige eigenaar, maar is nu leeg gekomen. Een unieke kans om de boerderij in te zetten voor natuureducatie.

De gemeente is bereid de boerderij beschikbaar te stellen aan samenwerkende natuurorganisaties en heeft Buur maakt Natuur gevraagd dit proces te trekken. Een viertal natuurorganisaties zijn hierbij betrokken en het doel is om een gezamenlijk programma uit te werken, waarbij het beheer van de boerderij door deze clubs gebeurt.

Foto: Boerderij Natuurpark Overstegen

De boerderij is van buiten goed onderhouden, van binnen is een forse verbouwing nodig om de ruimtes geschikt te maken voor de nieuwe activiteiten. Een traditioneel boerenerf valt ook weer terug te brengen rond de boerderij. De locatie is schitterend, dus een unieke kans.

Maar om met vrijwilligers een boerderij rendabel te maken zonder de natuur van het park geweld aan te doen? Een hele uitdaging. Vandaar dat een delegatie onlangs op bezoek is geweest bij het Natuurhus Almelo in het Doe-park, om te horen en te zien hoe zij erin slagen om zowel een uitgebreid programma te draaien, veel vrijwilligers te betrekken en toch een gezonde financiële balans te houden.

Foto: Natuurhus Almelo

Er wacht ons allen een grote uitdaging, we zullen veel steun en hulp nodig hebben, maar we gaan er voor. Wil jij bijdragen aan dit proces? Ben jij een bedrijf die ons wil ondersteunen financieel of materieel? Dan komen we graag in contact!

Tekst: Wim Beijer, voorzitter Buur maakt Natuur

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.