Een verregende Natuurwerkdag?

De voorspellingen voor deze Natuurwerkdag, op zaterdag 4 november, waren in de week voorafgaand slecht. Echter op de Natuurwerkdag zelf scheen in de ochtend een heerlijk zonnetje en was het lekker droog. Prima weer dus om op drie locaties bij Buur maakt Natuur aan de slag te gaan.

Het was een goede werkochtend op zowel ’t Knapperslag, De Watertap, als in het Natuurpark Overstegen. Eer werd op deze ochtend op alle drie de locaties hard gewerkt door vaste vrijwilligers, maar ook door nieuwe mensen die kwamen buurten. Mede door alle inzet zijn alle klusjes voor die dag weer geklaard.

Op De Watertap werden wij aangenaam verrast door de scouting die met 20 kinderen langs kwam om de handen uit de mouwen te steken. Na enige improvisatie betreft gereedschap en werkzaamheden konden zij driftig aan de slag met onder andere het verwijderen van wilgjes en elzen bij de poel op het terrein.

In het Natuurpark werd volop geknot. De wilgen werden ontdaan van hun hoed en met de twijgen die daarbij vrijkwamen werden takkenrillen opgeworpen. Op de vrijdag hielpen al eerder schoolklassen mee.

Op ’t Knapperslag was het dit jaar heel nat. Te nat om alles goed gemaaid te krijgen. Door de vele regen stonden de poelen hoog, en was het overal plas dras in het gebied. Dat was nog een uitdaging om het gemaaide gras bij elkaar te krijgen, en afgevoerd te krijgen, zonder daarbij schade te veroorzaken aan de bodem. Niet helemaal gelukt.

Wij kijken terug op een succesvolle Natuurwerkdag. Zet daarom zaterdag 2 november 2024 maar vast in de agenda voor de volgende editie!

Aan alle helpers: dank voor jullie geweldige inzet!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.