ENGIE Boomplantdag, hoe staat het erbij?

Weet u het nog? Dat zaterdag 17 maart 2018 een ijskoude, maar dan ook echt een ijskoude winterdag was? Nee, nou wij wel!

Die dag vierden wij samen met ENGIE Energie Nederland en Trees for All de boomplantdag op ’t Knapperslag in Wehl. Op deze koude maar mooie boomplantdag werden maar liefst 6.500 bomen en struiken geplant. Dit deden wij met alle klanten van ENGIE, ouders en kinderen, en ook Lodewijk Hoekstra was daarbij! Naast bomen en struiken is toen ook een grote zwarte populier gepland bij het informatiecirkel op het terrein.

Op 15 juli kwam Trees for All bij ons op bezoek, en hebben wij samen op ’t Knapperslag gekeken naar de ontwikkeling van het groen. Tevreden zijn wij, want inmiddels staat het plantsoen al voor het derde groeiseizoen op ’t Knapperslag, en het spul doet het zeer goed! En dat terwijl het plantsoen toch heel wat te verduren heeft gehad in deze drie jaar. Vooral twee hele droge zomers zonder drupje water. Ondanks die droogte groeit het hard door en is er weinig uitval. Dit komt mede door de leembodem die toch vocht vast weet te houden. Ook laten wij het ‘onkruid’ (onkruid bestaat dat?) staan waardoor er langer vocht op en tussen de boompjes blijft.

Na een leuke rondgang met Trees for All kunnen wij alleen maar concluderen dat het een geslaagde aanplant dag was en het terrein zich mooi ontwikkeld. Verrast waren zij dan ook wat wij, Buur maakt Natuur, allemaal doen om de biodiversiteit op dit perceel te vergroten en te versterken. Dit was niet mogelijk geweest zonder de inzet van al onze buren, schenkers en donateurs!

Terugkijken naar de speciale 17de maart kan hier.

't Knapperslag bezoek van Trees for All - ENGIE - Foto: Mart Smit.
Herman, Elsbeth (Trees for All), Henk en Wilber – Foto Mart Smit.
't Knapperslag bezoek van Trees for All - ENGIE - Aangeplant bos. Foto: Mart Smit.
Een van de 5000m2 grote bospercelen in ontwikkeling. Het wordt steeds groener en 3 jaar na aanplant staat het plantsoen er goed bij – Foto Mart Smit.
't Knapperslag bezoek van Trees for All - ENGIE - Aangeplant bos. Foto: Mart Smit.
In gesprek op ’t Knapperslag over de ontwikkelingen – Foto Mart Smit.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.