Greenchoice steunt stichting Buur maakt Natuur

Duurzame energieleverancier Greenchoice steunt het natuur-aankoopprogramma van de stichting Buur maakt Natuur.

Greenchoice behoort tot de groene koplopers op de stroommarkt en stimuleert verschillende duurzame initiatieven en projecten. Onder andere heeft zij een digitaal spaarprogramma ‘Samen Greenchoice’ waar bij hen gespaarde punten besteed kunnen worden aan allerlei duurzame initiatieven. Onlangs is daar het aankopen van m2 landbouwgrond voor omzetting naar natuur door de stichting Buur maakt Natuur bijgekomen. Als extraatje verdubbelt Greenchoice het aantal m2 dat haar klanten via dit spaarprogramma aankopen.

De stichting Buur maakt Natuur heeft inmiddels twee terreinen volledig afbetaald met aankopen van burgers, bedrijven en organisaties. Eén m2 ingerichte grond kost € 6,-. De koper krijgt daarvoor een certificaat van deelneming en wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van het natuurterrein. Nu de twee terreinen afbetaald en ingericht zijn, spaart de stichting voor de aankoop van een derde terrein. De huidige terreinen liggen in de gemeente Doetinchem en deze gemeente ondersteunt het werk van de stichting door in eerste instantie een lening voor de aankoop te verstrekken, die vervolgens door de bijdragen van certificaathouders (‘buren’ genoemd) wordt afgelost.

De stichting is bijzonder blij met het programma van Greenchoice, omdat het nu nog regionale project, landelijke bekendheid krijgt.

Lees verder

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.