Groenonderhoud op ’t Knapperslag

Deze week heeft groenonderhoud plaatsgevonden op ’t Knapperslag. Het groenonderhoud is uitgevoerd in opdracht van Buur maakt Natuur door BUHA. Het betrof het verwijderen van elzen opslag in de slootoever aan de zijde van de weg. Deze elzen dreigden de sloot dicht te groeien en daarmee leefgebied voor amfibieën te verdrukken. Het gebied tussen de straat en de hoge houtwal proberen wij zoveel mogelijk open te houden en niet te laten bebossen.

Wij verzoeken u ook strikt om honden op ons terrein aan te lijnen en niet in de poelen of sloot te laten zwemmen. Dit verstoort de flora en fauna rond de poelen. Amfibieën als kleine watersalamander, groene en bruine kikker, gewone pad worden verstoord en zullen daardoor de poelen minder snel als leefgebied gebruiken. Ook vertroebeld het water enorm waardoor poelen slechter opwarmen en plantgroei wordt geremd.

Voor de gehele Wehlse Broeklanden geldt een aanlijn en opruimplicht! Zwemmen en loslopen kunnen honden op het speciaal daarvoor ingerichte terrein achter kinderboerderij Kokiezier op het terrein De Uitloop.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.