Mooie natuurwerkdag bij BmN!

Op zaterdag 4 november organiseerde Buur maakt Natuur voor de tweede keer een Natuurwerkdag op buurgrond ’t Knapperslag. Die ochtend werd er hard gewerkt en niet alleen bij ons. De Natuurwerkdag is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement. Alleen al in Gelderland doen op deze dag 1833 vrijwilligers mee, op 64 verschillende locaties!

Voor Buur maakt Natuur begon de werkdag om 09.30 uur in de ochtend. Maar liefst 10 vrijwilligers kwamen ons helpen. Na een korte introductie door locatieleider Wilber Thus ging men aan de slag met het beschikbare gereedschap. Eén groep hield zich bezig met het uitsteken van jonge elzen die langs de poelen zijn opgekomen. Als dit niet wordt gedaan is over een paar jaar het open terrein helemaal dichtgegroeid. Ook elders op het terrein werd hard gewerkt. Zo maakten vrijwilligers het informatiebord schoon en werden boompalen en schoeisel om bomen verwijderd. Tussendoor was er uiteraard koffie en cake.

Al met al was het een zeer geslaagde dag. Gezelligheid bij prachtig werkweer. Een lekker zonnetje en zeker niet koud. Wij danken de mensen die ons dit jaar weer hebben geholpen. Wil je vaker in het landschap aan de slag? Buur maakt Natuur zoekt enthousiaste vrijwilligers die een paar keer per jaar een handje willen helpen op ons natuurterrein. Heb je interesse, stuur ons dan een e-mail.

De Natuurwerkdag bij Buur maakt Natuur kwam mede tot stand dankzij de gemeente Doetinchem, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en vrijwilligers van ‘De Greephorst’, van wie wij het gereedschap mochten lenen.

Meerdere foto’s zijn op Facebook te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.