Natuurterrein ’t Knapperslag is volledig ingericht!

Afgelopen zomer hebben wij de inrichtingswerkzaamheden aan ’t Knapperslag kunnen voltooien. Het terrein is nu volledig verworven en ingericht. Dit voorjaar is de laatste hand gelegd aan de realisatie van een vleermuisverblijf met oeverzwaluwwand en een stukje plasdras grasland. Vooral in de winter zal op dit veld water blijven staan.

2020 't Knapperslag ingericht - panorama

Grondverzet

Daaropvolgend heeft in de zomer grondwerk plaatsgevonden. Dit met als doel om het vleermuisverblijf op een eiland te plaatsen en daarmee rust te bieden aan de dieren. In verbinding met deze constructie is tevens een waterplas aangelegd. Dit water zullen de oeverzwaluwen gaan gebruiken als aanvliegroute naar de openingen in de kunstmatige oeverzwaluwwand. De aanleg van het grondwerk ging voorspoedig en was met enkele weken ook voltooid.

Wandelpad

Met het vrijkomende zand is het wandelpad over het gehele terrein verhoogd en verbeterd. Hierdoor ligt er nu een mooie wandelroute over ’t Knapperslag. Dit wandelpad is ook opgenomen in twee bewegwijzerde wandelroutes door de Wehlse Broeklanden. Vanaf het pad zijn alle natuuraspecten op ’t Knapperslag optimaal te beleven. Als u een verrekijker meeneemt hoeft u niet van het pad af te wijken en krijgen de dieren voldoende rust.

2020 't Knapperslag ingericht - voorterrein

Opening

Helaas was het dit jaar vanwege het coronavirus niet mogelijk om het natuurgebied in bijzijn van alle schenkers, onze buren, te openen. Wij danken iedereen voor zijn/haar indrukwekkende donatie om de inrichting van ’t Knapperslag mogelijk te maken. We hopen dat we in 2021 alsnog een vorm van een opening kunnen organiseren. U wordt daar dan over geïnformeerd.

2020 't Knapperslag ingericht - eiland vleermuisverblijf zwaluw

Steun ons!

In tussentijd blijft Buur maakt Natuur niet stilzitten. Wilt u ons helpen met de verwerving van een derde perceel om daarop natuur te kunnen realiseren? Dan ontvangen wij u graag als buur! Bent u klant van Greenchoice, dan kunt u uw bijdrage eenvoudig verdubbelen met behulp van uw spaarpunten!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.