Kom gezellig naar onze Natuurwerkdag op 4 november

Groene handjes in de lucht voor de Natuurwerkdag 2023! Samen in heel Nederland gaan we deze editie weer voor een mooi resultaat, doe jij mee?

Buur maakt Natuur werkt regelmatig in het landschap, dit doen wij op onze drie natuurterreinen. Op zaterdag 4 november tijdens de Natuurwerkdag zetten wij onze ‘deuren’ open en kan ook jij meedoen. Een ochtend meehelpen in de natuur en lekker actief bezig zijn. Aan het einde van de ochtend ga je met een voldaan gevoel naar huis. En het is nog beregezellig ook!

Buur maakt Natuur organiseert de werkdag op drie locaties. Kijk op onderstaande websites voor meer informatie over de werkdag (zoals de werkzaamheden, aantal vrije plaatsen) en schrijf je vervolgens snel in op de locatie naar keuze.

Wij zien je graag op zaterdag 4 november! De koffie staat klaar!

Afbeelding: Heb je hem al gespot? De Buur maakt Natuur Natuurwerkdag poster!

Natuurpark Overstegen – De Groene Knoop

Tussen enkele woonwijken in Doetinchem ligt een natuurpark.  Een prachtige plek die wij als vrijwilligers willen behouden en door natuurvriendelijk beheer de biodiversiteit een boost willen geven. Werkzaamheden zijn het knotten van wilgen. En de wilgentenen (takken) leggen op houtkrullen (takkenrillen). Tijdens de lunch wordt er een overheerlijke soep van uit onze Dutch Oven geserveerd.

Waar: Boddens Hosangstraat 100 te Doetinchem.
Tijd: 09.30 – 15.00 uur.
Locatieleider: Gideon Koens
Aanmelden: Graag via de website van natuurwerkdag.nl

‘t Knapperslag

’t Knapperslag is een prachtig natuurgebied dat zich ontwikkeld mede door uw inzet, wist u dat wij een echt vleermuiseiland hebben? We gaan lekker actief aan de slag met het opruimen van gemaaid gras en opslag van elzen. Dit is in de week vooraf al op een extensieve manier gemaaid. Hiermee sparen wij insecten en amfibieën. Samen harken we het gras bijeen kruien het op een hoop.

Waar: Vogelstraat nabij nr. 4 te Wehl.
Tijd: 09.00 – 12.00 uur.
Locatieleider: Hans Legebeke
Aanmelden: Graag via de website van natuurwerkdag.nl

De Watertap

Een mooi bosje hebben we op De Watertap al. Omdat we de rest van dit unieke stukje natuurterrein licht en open willen houden gaan we opslag van berk, wilg en eikjes verwijderen. Ook verwijderen we bij de plas riet. En snoeien we wat struiken en bomen die anders te dicht bij het treinspoor komen, bij. Onder de koffie en thee wordt verteld wat De Watertap zo uniek maakt

Waar: Watertapweg nabij nr. 145 te Gaanderen.
Tijd: 09.30 tot circa 12.30 uur.
Locatieleider: Stella van Telgen.
Aanmelden: Graag via de website van natuurwerkdag.nl

Foto: Coördinator Hans.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.