Kom gezellig naar onze Natuurwerkdag op 5 november

Kom en doe mee aan onze gezellige Natuurwerkdag!
Op zaterdag 5 november 2022

Ook dit jaar organiseert Buur maakt Natuur de werkdag op drie locaties. Kijk op onderstaande websites voor meer informatie over de werkdag (zoals de werkzaamheden, aantal vrije plaatsen) en schrijf je vervolgens snel in op de locatie naar keuze.

Wij zien je graag op zaterdag 5 november! De koffie staat klaar!

Natuurpark Overstegen – De Groene Knoop

Tussen enkele woonwijken in Doetinchem ligt een natuurpark.  Een prachtige plek die wij als vrijwilligers willen behouden en door natuurvriendelijk beheer de biodiversiteit een boost willen geven. Werkzaamheden zijn o.a. wilgen knotten en struiken snoeien langs het water waardoor er meer zicht komt op de beek en meer ruimte voor andere planten.

Waar: Boddens Hosangstraat 100 te Doetinchem.
Tijd: 09.30 – 15.00 uur.
Locatieleider: Gideon Koens
Aanmelden: Graag via de website van natuurwerkdag.nl

‘t Knapperslag

’t Knapperslag is een prachtig natuurgebied dat zich ontwikkeld mede door uw inzet, wist u dat wij een echt vleermuiseiland hebben? We gaan lekker actief aan de slag met het opruimen van gemaaid gras en opslag van elzen. Dit is in de week vooraf al op een extensieve manier gemaaid. Hiermee sparen wij insecten en amfibieën. Samen harken we het gras bijeen kruien het op een hoop.

Waar: Vogelstraat nabij nr. 4 te Wehl.
Tijd: 09.00 – 12.00 uur.
Locatieleider: Wilber Thus
Aanmelden: Graag via de website van natuurwerkdag.nl

De Watertap

Zet je in voor onze nieuwe natuur. Help mee met onderhoud op De Watertap. En snuif een ochtend gezondheid op. Er is deze ochtend de keuze om te helpen in het verwijderen van de exoot vogelkers op een klein rivierduinbos. Of de keuze om te helpen bij het uitrekken van uitgezaaide berkjes en wilgjes bij de poelen in het terrein.

Waar: Watertapweg nabij nr. 145 te Gaanderen.
Tijd: 09.30 tot circa 12.30 uur.
Locatieleider: Stella van Telgen.
Aanmelden: Graag via de website van natuurwerkdag.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.