Nieuwe locatie

Als gevolg van onder andere het succes met de Greenchoice actie, hebben we inmiddels met z’n allen een bedrag bij elkaar gespaard om één hectare te kunnen kopen en zijn we gaan nadenken hoe en waar dat te doen. Nu is één hectare niet zoveel voor een nieuw buurtproject, dus hebben we het volgende bedacht. Als we een stuk grond dicht bij een natuurgebied zouden kunnen kopen, dan zouden we van die éne hectare wel vijf hectare kunnen maken. Hoe dat kan?

Nou, provincies hebben de opdracht om hun natuurgebied uit te bereiden en zij hebben daarvoor een subsidieregeling gemaakt. Landbouwgrond die één van hun natuurgebieden kan uitbreiden komt daarvoor in aanmerking en die kans zouden we willen benutten. Dat gaat natuurlijk niet zo maar. Eerst moet er iemand zijn die dicht bij zo’n natuurgebied ligt en wil verkopen. Wij kunnen dan één hectare aanbetalen en moeten dan voor vier hectare een lening afsluiten om het hele perceel te kunnen betalen. En dan hebben we ongeveer twee jaar nodig om alle procedures te doorlopen om de subsidie binnen te halen en de lening weer af te lossen. Maar dan hebben we ook een grote klapper geslagen, dus de moeite waard om het te proberen.

De komende maanden gaan we dus actief op zoek en ondertussen sparen we natuurlijk door, want hoe meer eigen middelen we hebben, hoe minder we hoeven te lenen (bijvoorbeeld via crowdfunding).

Wilt u ook een steentje bijdragen als vrijwilliger op een van onze natuurterreinen? Meld je dan vrijblijvend aan! 🦔

Of wilt u een schenking doen voor de ontwikkeling van een derde natuurterrein? Dan helpt u ons al met een kleine bijdrage! 🦔

Bent u klant bij GreenChoice? Dan kunt u, uw bijdrage eenvoudig verdubbelen via het spaarpuntensysteem! 🦔

Door Wim Beijer, voorzitter Buur maakt Natuur.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.