Open Monumentendag op de Natuurboerderij De Groene Knoop

Ondanks het warme weer was er een goede opkomst voor onze markt Natuur en Cultuur. Het was een vertaling van de leus: ‘Levend erfgoed’, de nationale leus van de Monumentendag organisatie.

Van alles was er te zien en te beleven. De aantrekkelijke stand van Zozijn met allerlei kunstige artikelen rond dieren trok direct de aandacht. Er waren ook door de cliënten van Zozijn gemaakte consumpties verkrijgbaar. Daarnaast de stand van de zorgboerderij de Slangenburg die groenten kweekt voor klanten van de voedselbank.

Oudheidkundige vereniging met informatie over de organisatie en boerderij.

Biologisch geteelde planten waren verkrijgbaar bij De Stek. Informatie over hoe bomen te snoeien kon bij de Hoogstambrigade, het buurtwerk liet zien wat zij allemaal in de wijk organiseren en ondersteunen. Voor de liefhebbers van monumenten was er de stand van de historische vereniging Deutekom. Drie goed bezochte presentaties werden gehouden over de boerderij zelf.

Voor de kinderen was de waterkar van IVN aantrekkelijk om zelf te ontdekken wat er allemaal in het water van de beek leeft. Veel was er ook te zien en te beleven rond bijen. Van een presentatie van de bijendirigent tot een bezoek aan de bijenstal, waskaarsen maken en proeven (en kopen) van verschillende honingsoorten. Aan het eind van de presentatie werd een excursie in het natuurpark rond insecten en drachtplanten gehouden.

Een van de vele druk bezochte kraampjes op deze open dag.

En natuurlijk waren er de vrijwilligers van De Groene Knoop en Buur maakt Natuur om van alles te vertellen over de plannen voor de Natuurboerderij als educatiecentrum. Maar daarvoor moeten onze plannen eerst nog door de gemeente Doetinchem goedgekeurd worden.

Graag hadden we enkele bestuurders laten zien wat er nu allemaal al gebeurd op deze locatie, maar helaas hebben we hen hier niet ontmoet.

Bij de IVN Waterkar konden kinderen scheppen en speuren naar waterdiertjes.

Deze prachtige dag was niet mogelijk geweest zonder de tomeloze inzet van alle medewerkers en vrijwilligers. Samen hebben we er een mooie en succesvolle dag van gemaakt.

Tekst: Wim Beijer. Foto’s: Wim Beijer (meer foto’s op ons Facebook kanaal)

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.