Opening natuurterrein De Watertap

Op zaterdag 11 mei tekent de stichting Buur maakt Natuur het nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Doetinchem en opent zij het natuurterrein De Watertap te Gaanderen. Dit terrein zal door wethouder Ingrid Lambregts officieel in gebruik worden genomen. Rond de opening kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een wandeling over het terrein.

Natuurontwikkeling door Buur maakt Natuur

De stichting Buur maakt Natuur is in 2013 gestart met de inrichting van het 3,7 hectare grote natuurterrein ’t Knapperslag in Wehl. Met dank aan onze schenkers is dit terrein inmiddels geheel verworven voor nieuwe natuur.

De Watertap

In 2017 deed zich een nieuwe kans voor om een natuurterrein in te richten en wel aan de Watertapweg te Gaanderen. De percelen op het oorspronkelijke rivierduinlandschap zijn 5,7 hectare groot en in 2018 ingericht. Iets wat niet mogelijk was geweest zonder donaties van buren, de gemeente Doetinchem en een bijdrage van LEADER Achterhoek.

Op het terrein vindt u herstelde graanakkers waar oude graansoorten een nieuwe kans krijgen. Ook dit terrein is voor iedereen toegankelijk. Dankzij het nieuwe Möllepad, onder de spoorlijn door, kunt u genieten van een heerlijk rondje Gaanderen.

Het Programma

Op zaterdag 11 mei zal op De Watertap een leuk programma worden georganiseerd. U kunt na onthulling van een informatiebord door de Wethouder deelnemen aan een wandeling door het gebied. Deze wandeling wordt begeleid door gidsen die u alles over het terrein kunnen vertellen. Ook worden er certificaten ten verkoop aangeboden, waarmee u als buur mee kunt doen aan de ontwikkeling van het terrein. De ochtend begint om 10.30 uur en duurt tot 13.00 uur. Om 11.00 uur zal wethouder Ingrid Lambregts het terrein officieel openen.

Locatie:

Watertapweg nr. 145 te Gaanderen, parkeren in de bermen. Mensen wijzen u daar de weg naar het ontmoetingspunt.

De Watertap in Gaanderen - Buur maakt Natuur - opening Möllepad

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.