Start bouw vleermuisverblijf met oeverzwaluwwand

Na enige maanden van voorbereiding gaan wij starten met de bouw van een vleermuisverblijf met oeverzwaluwwand op ’t Knapperslag. De financiële middelen zijn daarvoor binnen en de procedures zijn geregeld om met de bouw te kunnen starten. Deze bouw is snel aanstaande, want komende week zullen de voorbereidingen op het terrein starten.

De constructie zal bestaan uit een ruime kelder (winterverblijf) met daarin volop mogelijkheden voor vleermuizen om zich tijdens de winter terug te trekken. Zij gaan dan namelijk in een winterslaap en dat doen zij in vorstvrije ruimtes. In de zomer worden ze graag snel warm en benutten ze de warmte van zolders en spouwmuren. Op de kelder komt daarom dan ook een kleine toren met die dienst zal doen als zomerverblijf voor vleermuizen. Voor de kelder komt een prefab oeverzwaluwwand met invlieg openingen waarachter de oeverzwaluw (en ook ijsvogel) hun nest kan bouwen.

Wij verwachten dat de bouw circa 3 maand tijd gaat kosten. Daarna zal aansluitend het laatste stukje landschap worden ingericht en dan is het terrein eind deze zomer volledig ingericht.

Downloads

Artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.