Start inrichting De Watertap en tunnelbak Bielheimerbeek

Start aanleg tunnelbak Bielheimerbeek

Na een lange voorbereiding, vele hobbels en extra uitdagingen is het eindelijk zo ver. Maandag 17 september is in opdracht van gemeente Doetinchem gestart met de bouwwerkzaamheden rond de aanleg van de tunnelbak onder het spoor bij de Bielheimerbeek! Afgelopen jaren is de gemeente veelvuldig in gesprek geweest met een delegatie van de Dorpsraad Gaanderen, omwonenden en Buur maakt Natuur. Aanleiding was het sluiten van het klaphekje bij het spoor ter hoogte van het Mullepad.

Ontwikkeling De Watertap

Naast de aanleg van de tunnelbak onder het spoor is aannemer Bulten deze week ook aan de gang met de inrichting van het gebied aan de zuidzijde van het spoor, de Ontwikkeling van De Watertap. Dit is in beheer van Buur maakt Natuur, Werkgroep Rivierduinen Gaanderen. De inrichting van het terrein wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van LEADER-Achterhoek (Europese Unie, gemeente Doetinchem en Provincie Gelderland).

Foto’s: Henk Brons.

Logo Leader Achterhoek

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.