’t Zandduin, de nieuwe locatie van Buur maakt Natuur

Trots presenteren we ’t Zandduin, de nieuwste aanwinst van Buur maakt Natuur (BmN). Een perceel van ongeveer twee hectare, gelegen in De Wrange bij Doetinchem. De opening van ’t Zandduin vindt plaats op 7 september door wethouder Rens Steintjes van de gemeente Doetinchem en start om 16.00 uur op de locatie De Watertap aan de Watertapweg 145 in Gaanderen.

De aankoop

De afronding van de aankoop heeft wat tijd gekost, maar de laatste handtekeningen zijn nu gezet en het grootste deel van de aankoopsom is overgemaakt. Dit keer zelfs zonder de steun van een externe financier. Dat maakt ons extra trots. Bij de voorgaande locaties was het nog de gemeente Doetinchem die de aankoop voorfinancierde.

’t Zandduin sluit aan bij het Gelders Natuur Netwerk (GNN), waardoor er een extra natuurwaarde ontstaat. Binnenkort starten we met opstellen van een ontwikkelschets voor het gebied. Hierin betrekken wij graag onze buren en nemen wij ook de provincie Gelderland mee in het ontwikkelproces.

Wat ons betreft mogen alle donateurs (‘buren’) die de laatste twee jaren m2 grond hebben gefinancierd, net zo trots zijn als wij! Het laat zien dat we als burgers ook kunnen bijdragen aan een grotere rol voor de natuur en het herstel van de biodiversiteit. Wij en u vinden dat belangrijk. U bent dan ook allen uitgenodigd voor de opening van ’t Zandduin.

Openingsactiviteiten

Het programma start om 16.00 uur met de overdracht van een bijenhotel, aangeboden door de Stichting Achterhoek weer Mooi (StAM). Dit hotel is geproduceerd door mensen met een beperking bij de organisatie Estinea. De wethouder zal als eerste het hotel formeel overdragen van de stichting Achterhoek weer Mooi naar Buur maakt Natuur.

Vanuit De Watertap lopen we vervolgens gezamenlijk naar het nieuwste perceel van BmN, ’t Zandduin, gelegen op circa 1 km loopafstand. De wethouder zal op de locatie een openingshandeling verrichten en de stichting zal zichzelf presenteren met de plannen voor de komende jaren. Aansluitend wordt er een drankje aangeboden bij onze buren.

Werving 4de perceel

Met de aankoop van het 3de perceel houdt het voor BmN natuurlijk niet op. Eerst en vooral moeten we nog ongeveer 10% van de aankoopsom van ’t Zandduin aflossen. We hebben daar een jaar de tijd voor. En graag kijken we als stichting verder en gaan we vervolgens volop inzetten op de verwerving van een 4de perceel. Donaties van ‘buren’ (particulieren en bedrijven uit het hele land) blijven dan ook zeer welkom. Op deze wijze maken we De Achterhoek en omgeving stap voor stap een beetje mooier, werken we aan de vergroting van de biodiversiteit en leveren we een bijdrage aan de terugdringing van de stikstofproblematiek.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.