Terugblik Burendag 2021

Mooi weer, leuk programma dus alle ingrediënten voor een mooie dag in de natuur waren aanwezig op de Burendag van zaterdag 25 september.

Wethouder Lambregts opende de dag met veel waardering voor wat er door de Stichting Buur maakt Natuur in de afgelopen periode is bereikt. Het afronden van de inrichting en de financiering van de terreinen ’t Knapperslag en De Watertap, het realiseren van een vleermuiskelder, het betrekken van enkele grote organisaties zoals Trees for All en Greenchoice. En natuurlijk kwam ook het opstarten van een derde locatie ter sprake waarover binnenkort concrete gesprekken gevoerd gaan worden.

Naast de informatietafel van Buur maakt Natuur waren ook een aantal andere organisaties aanwezig. De Bijenvereniging Doetinchem met allerlei materialen en producten die samenhangen met het houden van bijen.

Het IVN met haar waterkar waarmee het leven in de twee poelen bekeken kon worden. Een activiteit die bijzonder door de aanwezige kinderen gewaardeerd werd. Ze waren er niet weg te slaan!

De stichting In Goede Aarde demonstreerde het bodemvoedselweb, het netwerk van schimmels en bacteriën dat in een gezonde bodem te vinden is en hoe de bodem verbetert kan worden door toepassing van levend compost.

De inwendige mens werd versterkt door de Kinderboerderij Kokiezier, zeer op prijs gesteld door de aanwezigen.

In twee groepen maakten de bezoekers kennis met het terrein ‘t Knapperslag. De kenmerken van het landschap, de bijzondere inrichting en de flora en fauna die er inmiddels te vinden is. En als speciale attractie kon alleen op die dag de vleermuiskelder van binnen bezocht worden. Sinds de oplevering een half jaar geleden zijn er nog geen (vleermuis)bewoners geconstateerd en kon de kelder met al haar ruimtes voor zomer- en winterbewoning, bezocht worden. Drie uur achterelkaar gingen kleine groepjes naar binnen om te bekijken hoe zo’n kunstwerk eruit ziet.

Als laatste activiteit vertrokken nog enkele bezoekers naar het Natuurpark Overstegen en het terrein van De Watertap om daar rondgeleid te worden. Met een vijftigtal bezoekers konden we de dag tevreden afsluiten.

Foto’s: Wim Beijer, Henk Hendriks. Drone foto: Rob Pauw uit Hoorn.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.