Uit het bestuur

Het is alweer december, alweer een jaar voorbij. Een jaar met de nodige ups en downs vanwege corona, maar voor Buur maakt Natuur was het een succesvol jaar. We hebben veel nieuwe ‘buren’ mogen verwelkomen (234) en op twee fronten zijn we actief met nieuwe locaties.

De nieuwe ‘buren’ hebben ruim €30.000 ingelegd, een super mooi bedrag waar we heel blij mee zijn. We zien ook dat het aantal ‘buren’ dat meerdere keren stort, toeneemt. Dat geeft ons extra vertrouwen dat we op de goede weg zijn. En natuurlijk willen u allen niet teleurstellen.

En mocht u nog geen idee hebben voor een cadeautje onder de kerstboom, dan wordt uw bijdrage met een burencertificaat snel geregeld.

Uw steun maakt het voor ons ook gemakkelijk om een volgende locatie te realiseren. Het mooie is dat we door onze activiteiten in de pers, rechtstreeks een aanbod voor een mooie locatie hebben gekregen. We zijn daar nu serieus mee in onderhandeling. Maar ook de gemeente Doetinchem blijft onze stichting volop steunen en ook met hen kijken we naar een mogelijke locatie.

Met de gemeente zijn we ook in gesprek om voor de locatie Overstegen een vaste natuurvoorziening in beheer te krijgen. Samen met een aantal andere natuurorganisaties werken we aan een businesscase om deze voorziening samen te kunnen beheren. Samenwerking en uitdraging van onze visie op de natuur vinden wij belangrijk. Alleen door samen te werken kunnen we impact realiseren. Het jaar 2022 wordt bepalend voor dit project.

Ook de beheersgroepen op de verschillende locaties floreren. Op sommige locaties wordt een halve dag in de week gewerkt en op andere plekken zijn er regelmatig werkdagen. Al naar gelang de wensen van deze vrijwilligers. Op alle drie locaties hebben we inmiddels actieve groepen aan het werk waarmee de band met de buurt versterkt wordt.

Na zo’n succesvol jaar is het afwachten of we het volgende jaar ook zo succesvol kunnen zijn, maar we gaan vol vertrouwen de uitdaging aan. 

U als ‘buren’ danken wij hartelijk voor uw bijdragen en wij wensen u een gezond, voorspoedig en ondersteunend 2022.

Wim Beijer, voorzitter

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.