Help nieuwe natuur maken

Word vrijwilliger!

Stichting Buur maakt Natuur wordt volledig gerund door vrijwilligers. Hierdoor kunnen we al het binnenkomende geld besteden aan grondaankoop en natuurontwikkeling. We kunnen altijd meer vrijwilligers met uiteenlopende talenten gebruiken. Bijvoorbeeld als:

Penningmeester

Buur maakt Natuur is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Ben jij, of ken jij iemand voor wie dit op het lijf is geschreven? Dan gaan we graag in gesprek!

Vindt je het leuk om het bestuur te versterken en in je rol als financiële vrouw/man als eerste betrokken te zijn bij onze plannen? Heb je ervaring met o.a. subsidieverwerving en met de (eenvoudige) administratie van een non-profit organisatie (met ANBI status) word dan onze nieuwe penningmeester!

De taken van de penningmeester zijn onder andere, naast jouw rol in het bestuur, het bijhouden van de financiële administratie, de registratie van de donaties en schenkingen, het opstellen van de jaarrekening en overige bijkomende werkzaamheden. De geschatte tijdsbesteding is gemiddeld 2 á 3 uur per week.

Het team van Buur maakt Natuur bestaat uit enthousiaste vrijwilligers en er heerst een prettige, informele sfeer. Wij hechten veel waarde aan ieders mening en inbreng.

Heb je belangstelling voor de functie van penningmeester, of ken je iemand die geschikt zou zijn, neem dan snel contact met ons op.

Wij zouden het erg leuk vinden om kennis met je te maken!

Landschapsonderhoud

Werk je graag met je handen in de natuur? Dan zoeken wij jou als vrijwilliger om te helpen met het beheer op een van onze natuurterreinen!

Je hebt altijd de vrije keus om deel te nemen aan een activiteit, alsmede het terrein. Of dat in Natuurpark Overstegen is, ’t Knapperslag of op De Watertap. Kortom niets moet, alles mag!

Wil je meer weten, of een keer meelopen bij een van onze werkgroepen of terreinen?

 

Neem dan snel contact met ons op!

Help ons padden overzetten!

Jaarlijks zetten wij samen aan De Watertapweg padden over de weg heen die het rivierduinbos verlaten op weg naar hun voortplantingswater. Dit doen we door amfibieënschermen te plaatsen. In emmers vangen wij de padden, maar ook kikkers en salamanders op en zetten ze veilig over de weg.

In de periode februari tot globaal april kunnen wij jou hulp goed gebruiken! Lijkt het je leuk om je hiervoor in te zetten, meld je dan bij ons!

Belangstelling?

Heb je zin om mee te doen en wil je meer weten over de functies? Of wil je je meteen aanmelden? Stuur dan een mail naar info@buurmaaktnatuur.nl.