Kom, en ga met ons mee op Excursie!

In de maanden mei t/m juli organiseert Buur maakt Natuur meerdere avond excursies. Wij nemen u graag mee de terreinen in waar onze gidsen uitleg geven over de stichting en het gebied waar we op dat moment zijn.

Wanneer vinden de excursies plaats?

De excursies vinden plaats in mei, juni en juli 2023. Iedere twee weken is er een excursie op een van onze terreinen. De start van de excursies is altijd om 19.30 uur. De excursies duren ongeveer tot ongeveer 21.00 uur. Onze natuurterreinen zijn te bezoeken op:

Klik voor een grotere weergave

Moet ik mij hiervoor aanmelden?

Buur maakt Natuur wil de excursies laagdrempelig houden. Daarom is aanmelden om mee te gaan het natuurterrein in niet noodzakelijk. Meld je even voor aanvang bij de startplek en je kunt met ons mee!

Wat krijg ik te zien?

Wij dragen graag uit waar de stichting voor staat. Daarom laten wij jou graag zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op onze natuurterreinen ’t Knapperslag, De Watertap en Natuurpark Overstegen. Zo krijg je een goed beeld wat wij doen met o.a. binnengekomen schenkingen en donaties. Onze ‘buren’ zijn daarom ook van harte uitgenodigd.

Waar ontmoeten wij elkaar?

De locatie ’t Knapperslag is te vinden aan het Vogelstraatje (navigatie: Vogelstraat 7, Wehl). Parkeren kan hier in de berm, let op dat de weg vrij blijft voor fiets, wandel en (landbouw)verkeer.

De Watertap vind je aan de Watertapweg (navigatie: Watertapweg 141, Gaanderen). Ook hier kan in de berm geparkeerd worden. We ontmoeten elkaar bij de informatiecirkel, bij de brug aan de beek.

Onze werkgroep De Groene Knoop verzorgt de excursie in het Natuurpark Overstegen. De start van de excursie is bij de Boerderij in het natuurpark (Boddens Hosangstraat 100, Doetinchem). Parkeren zelf kan niet in het park, maar nabij gelegen aan de Bizetlaan (parkeerplaats achterzijde Ulenhof college).

Wat gebeurt er bij slecht weer?

In principe gaan excursies gewoon door, ook bij regen. Mocht het onverhoopt toch echt heel slecht weer worden dan annuleren wij de excursie door dit onder andere bekend te maken op de website (deze pagina). Controleer voor aanvang altijd even onze website.

Vooraf nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Heel graag tot ziens!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Naar onze privacy regels.